Monthly Archives: January 2013

HELP! Ik wil meer verkopen.

In Verkoop // on January 27th, 2013 // by // One comment

Wie staat er vandaag de dag nog te wachten op een hijgerige verkoper die je probeert te overtuigen van zijn/haar unieke aanbod? Niet voor niets hoorde je in het laatste decennium steeds vaker kreten als “stop selling” of de “verkoper is dood”. “Binden en Boeien” en het “Bouwen aan Relaties” zijn de nieuwe verkoopmantra’s. Maar hoe doe je dat? En wat betekent dat voor ons mooie verkoop vak? Hoe kan je in deze uitdagende tijden (mij hoor je het C woord niet gebruiken) je commerciële succes nog afdwingen?

Read More →

Vraag je klant om een introductie!

In Verkoop // on January 4th, 2013 // by // No comment

Het is heel goed denkbaar dat je (a) tevreden klanten hebt en dat (b) die klanten over een behoorlijk netwerk beschikken. Waarom zou je die twee gegevens niet combineren? Het restaurant waar ik laatst zo goed gegeten heb, wil ik immers met alle plezier bij jou aanbevelen.

Read More →

Sneller en beter leren met SQ3r

In Persoonlijke effectiviteit // on January 2nd, 2013 // by // No comment

Studeren staat veelal synoniem voor lezen. En niet zelden bevat de leerstof lange en complexe teksten. Als je zo’n tekst hebt gelezen, weet je dan na afloop ook nog precies wat je gelezen hebt? En waar het over gaat? Ja? Gefeliciteerd! Jij behoord tot de groep actieve lezers. Nee? Geen zorgen! Een overgroot deel van je medestudenten worstelen hiermee. Jij behoord dan tot de groep passieve lezers. Op basis van psychologisch onderzoek sinds de jaren 40 is de SQ3R ontwikkeld. Deze leermethode stimuleert een actieve uitwerking en betere verwerking van het materiaal dat je leest.

Read More →
copyrigth 2012 CK-Motion
Top